Låneguiden – kort om det viktigste relatert til lån

Hvilket lån skal du velge? Lån til nye prosjekter, refinansiering, forbrukslån uten sikkerhet, startlån, boliglån og finansiering av bil, båt og hytte.

Hva er boligen verdt? Verdivurdering eller takst?

Hvem utfører verdivurdering? Hva koster det og hvor riktig er prisene fra boligpriskalkulatorer? Hva påvirker prisen på din bolig?

Er det mulig å selge bolig selv – uten megler?

Lønner det seg å selge bolig selv? Hvor mye kan du spare? Hva kreves av selger? Hvilke er problemene?

Hva er E-takst? Pris, innhold og hvor lenge gyldig?

Hvordan fastsettes boligverdien i en E-takst? Hvem lager en E-takst, hva består den av? Hva er prisen og hvor lenge er den gyldig?

Hva koster det å selge en bolig i 2020?

Hvordan beregner eiendomeglere honoraret, provisjon, timebaert eller fastpris? Hvilke kostnader kommer i tillegg?

Hvilke forsikringer bør man ha?

Hvilke forsikringer trenger du? Bil, båt, innbo, bolig, hytte, verdisaker, reise, uføre og ulykke, barn, eierskifte, boligkjøp eller dyreforsikring?

Slik velger du eiendomsmegler

Skal du selge boligen bør du bruke litt tid på å finne en megler som kjenner de lokale forholdene og det lokale markedet. Det kan bety mye for salgsprisen.

Det viktigste du trenger å vite om boliglån

Bankene er pålagt å kreve en egenkapitalandel på 15% ved finansiering av boligkjøp. Hvordan skaffer du denne egenkapitalen, og hvor mye får du låne?

Tips til deg som skal kjøpe ny bolig

Boligkjøp er mest sannsynlig den største og viktigste investeringen du gjør. Derfor skal du også gjøre alt riktig i hele prosessen. Her er noen tips.

Kan du fortsatt bli rik på eiendom?

Eiendomsinvesteringer har en lukrativ virksomhet de senere årene med stor verdistigning. Hvordan kan du tjene penger på eiendom, er det fortsatt mulig?