Slik velger du et bra firmanavn

Firmanavn må velges med omhu. Det skal passe for internett, i markedsføring, tilfredsstille lover og regler. Registrer også varemerker. Les det viktigste.

Lean Startup – Idé- og forretningsutvikling

Lean Startup forankrer utviklingen av forretningsideer i virkeligheten og er basert på tilbakemeldinger av høy kvalitet fra kunder og andre involverte.

Hva kjennetegner en god forretningside?

En god forretningside skal matche mange forhold. Den skal dekke behov, skaffe inntekter og overskudd, den skal klare konkurranse og matche din kompetanse.

Hva går oftest galt for en gründer?

Har du planer om starte og bygge opp en egen bedrift er det smart å være klar over de typiske årsakene som tar knekken på gründere.

Forretningsidé – tips til deg som skal starte egen bedrift

Her er noen enkle tips til viktige ting å tenke når etablerer egen bedrift. En god forretningside er utgangspunktet, men en vellykket etablering krever mer.

Slik lager du en forretningsplan?

Forretningsplan og forretningsmodell skal beskrive følgende: Hvilket produkt, hvem er kundene og konkurrentene? Hvordan skal du selge produktene og få betalt? Hvordan skal du levere?

Slik starter du et AS

Etableringen av et AS består av tre hoveddeler, utarbeide stiftelsesdokument og vedtekter, betale inn aksjekapital og etablere bankforbindelse samt registrering i Brønnøysund.