Selge båt? Slik annonserer du båten

Sist oppdatert: 26. oktober 2020


Selge båt? Slik annonserer du båten

Skal du selge båt i Norge i dag skjer markedsføringen gjennom ulike nettsteder. Det største og viktigste er finn.no. Det finnes mange sider som er rettet mot båtsalg, men for de fleste selgere kommer disse som et tillegg til annonsering på finn.no.

Ta deg god tid med annonsen

Annonsen og presentasjonen av båten er helt avgjørende for å tiltrekke deg interessenter. Med mulighetene som finnes for å bruke bilder og video samt nærmest ubegrenset med tekst og informasjon for å presentere båten er det smart å utnytte dette. Det tar litt tid og gjøre det skikkelig, men det lønner seg. Et annet svært godt argument for å gjøre dette skikkelig: De andre som skal selge båt, det vil si dine konkurrenter, gjør det.

Hva er beste tidspunkt for båtsalg?

Når vi kommer til mai er tiden inne for å markedsføre båten. Det er mange grunner til dette. For det første er det på våren de fleste er ute etter ny båt. De kan ta i bruk båten med èn gang og slipper å tenke på lagring som det første man gjør som eier av ny båt.

En båtkjøper har mye å velge i og du må gjøre tingene riktig for å få solgt båten til en god pris.

Folk foretrekker å være aktive i markedet når det er mange objekter til salgs. Med økt etterspørsel blir også prisene bedre, selv om tilbudet er stort.

Potensielle kunder har også et tidspress. De skal kanskje også selge en båt og må ha den nye klar til sesongen starter. Da blir det ofte mindre pruting. Kommer det noe fine vårdager øker motivasjonen for å anskaffe båt tilsvarende.

Teksten i annonsen

Selger må lage en tillitsvekkende, grundig og salgsrette presentasjon av båten. Alle positive sider må frem. Fakta og teknologi skal helst kobles opp mot praktisk nytteverdi. Vær ærlig, få med feil og skader i beskrivelsen, det er viktig og opplyse om alt. Da slipper begge parter og kaste bort tid.

Fakta: Lengde, bredde, nøyaktig modellbetegnelse

Utstyr: Motor, radio/VHF, radar, anker osv. Få med alt som følger med. Tar du bilde av båten med utstyr som ikke følger med må du opplyse om dette.

Historikk: Hvor lenge har du eid båten, hvor mange timer har motoren, har det vært større reparasjoner og utbedringer, hva med service på motor?

Teknisk stand: Ta med alt som er verd å nevne. For eksempel kalesje, seil, inventar, toalett/bad/vann, ankermotor. Fungerer alt?

Dokumentasjon: Håper du har vært flink til å samle på kvitteringer og dokumenter for service, reparasjoner og annet. Dette liker kjøperne.

Hvor står båten: Hvor er den lagret, har den vært vinterlagret, står den på henger, står den på en lite tilgjengelig plass bør du informere om hvordan en visning kan gjennomføres.

Litt om bruken: Skriv om hvordan du selv opplever bruken av båten, spesielle turer du har vært på, hvordan båten er å kjøre osv.

Planer om ny bil? her er noen kjøpetips.

Ta gode bilder

Sørg for at du har et ordentlig kamera som gir skarpe bilder av god kvalitet. Uskarpe og dårlige bilder egner seg ikke og skremmer kjøperne. Kvaliteten på bilder og presentasjon sier jo også litt om hvordan type du er.

Start med en grundig rengjøring av hele båten inne og ute. Dokumenter hele båten fra flere vinkler og av det viktigste utstyret, inkludert motor og motorrom. Ta bilder av skroget. Ha du noen fine bilder av båten mens den er på vannet tar du de med. Ikke bruk bilder av båten hvor du og andre er med, det kan virke negativt. Båten skal fremstå nøytralt og ikke være koblet mot personer.

Båtsalg dreier seg om tillit og jo mer nøyaktig, komplett og ærlig en annonse er, desto større er sjansen for å selge båten til en pris du er fornøyd med.

Slik gjør du et godt båtkjøp!

Sture Bjørseth

Du liker gjerne...