6 gode grunner til å skaffe deg kredittkort

Sist oppdatert: 31. august 2019


6 gode grunner til å skaffe deg kredittkort

Hovedpoenget med kredittkort er å skaffe penger på kreditt på en enkel måte. Men du har også mange andre fordeler som du kan nyte godt av. Rabatter, økt sikkerhet ved kjøp, likviditet og forsikringer for å nevne noen.

Man hører innimellom om personer som har skaffet seg masse kortsiktig gjeld ved hjelp av kredittkort og forbrukslån, gjeld de ikke klarer å håndtere og med inkasso og utpanting som konsekvens. Men dette gjelder kun et fåtall brukere. Kredittkort er et etablert instrument som er nyttig for folk flest i hverdagen og bruker du det riktig og er bevisst i forhold til kreditt og økonomiske evner havner du ikke trøbbel, tvert i mot, du har mange fordeler. Dessuten, kredittkort får du på dagen om du har økonomien i orden.

Bedre likviditet med kredittkort

Med kredittkort har du alltid lett tilgang til penger om det skulle oppstå uforutsette situasjoner og utgifter. Må bilen på verksted, vaskemaskinen går i stykker eller du må foreta en viktig reise har du alltid mulighet til å løse problemet. Du slipper og styre med forbrukslån og kontakte banken for kreditt. Du synes kanskje det også er litt pinlig og måtte spørre banken om kreditt for å reparere bilen. Da er det veldig enkelt og dra kredittkortet og problemet er løst. Dette er også som regel rentefritt så lenge du betaler innen de gjeldende frister. De fleste kredittkort er gebyrfri.

Bedre sikkerhet ved kjøp og transaksjoner

Betaler du med kredittkort på nett eller ellers er det banken og kredittkortselskapet som tar ansvaret om du skulle bli svindlet. Dette gjelder ikke for vanlige bankkort/debetkort. På nettet er du beskyttet av Finansavtaleloven som klart og tydelig sier at du ved kredittkjøp har krav på erstatning om varen eller tjenesten du har kjøpt ikke blir levert eller ikke oppfyller som er lovet, det vil si reklamasjon. Dette fungerer som en kjøpsforsikring. Dette gjelder også om den du har kjøpt noe av på kreditt går konkurs og varen ikke blir levert.

Spar penger med fordelsprogram og rabatter

Alle kredittkort / kredittkortselskap har rabattavtaler med et stort antall leverandører av varer og tjenester. Disse avtale kan du som kredittkortbruker nyte godt av. Det dreier seg om billigere bensin og diesel, flyreiser, leiebil, hotellovernattinger, daglivarer, handel på internett og møbler for å nevne noe. På enkelte kort kan du spare opp mot 1 krone pr liter drivstoff. I tillegg kommer mulighet for oppsamling av bonuspoeng som du kan dra fordel av når du har nådd ulike nivåer. Det eneste du trenger å gjøre er å bruke det aktuelle kortet når du betaler. Kredittkort med fordelsprogram får du hos de fleste banker, Dnb, Norwegian, Sparebank 1 for å nevne noen.

Ny bolig? her er noen tips om boliglån.

Gunstig reiseforsikring

Mange kredittkort gir deg tilgang til fordelaktige forsikringsavtaler. Gunstig reiseforsikring er vanlig. Dette inkluderer også avbestillingsforsikring. Kravet at over halvparten av reisen må være betalt med kredittkort (dette kan variere fra kort til kort). Du bør ta en nøye titt på forsikringsvilkårene og skaffe deg kunnskap om hva forsikringen omfatter og dekker. For de aller fleste er det penger å spare.

Du må bruke kredittkort ved leie av bil

Skal du leie bil kommer du ikke utenom å bruke kredittkort. Ved leie av dyre biler krever enkelte utleiere to kort for å redusere risikoen for å bli svindlet. Grunnen til at det kreves er risikoen for at det er påløpte utgifter som ikke er synlige når du leverer inn bilen. For eksempel fartsbøter, parkeringsbøter osv. I tillegg kommer skader på bilen. Utleier har nærmest fri tilgang til din bankkonto i slike tilfeller.

Frihet på reise med kredittkort

På reise har du stor frihet og trygghet med det rette kortet. Det kan brukes overalt over hele verden, du kan støtte deg til kredittkortselskapet om du får problemer med betaling og transaksjoner. Skulle ferien eller reisen bli dyrere enn du hadde budsjettert med og kontoen nærmer seg 0 kan du handle på kredit og ordne opp når du kommer hjem. Det kan jo også hende du kommer over et godt kjøp av kostbare ting som du vil benytte deg av.

Sture Bjørseth

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Du liker gjerne...

Beklager, ingen relevante artikler funnet.