Slik får du billigere bilforsikring

Sist oppdatert: 31. august 2019


Slik får du billigere bilforsikring

Her er noen tips til hvordan du kan redusere premien på bilforsikringen:

1. Velg rett bil

Hvilken bil du skal forsikre har stor betydning for forsikringspremien. Det første er prisen. Det koster mer å forsikre en kostbar bil enn en rimelig bil. På en eldre billig bil kan du velge bort kaskoforsikringen, da sparer du mye.

Motorstyrken er også avgjørende, store og sterke motorer med mange hestekrefter er dyrere enn små motorer med moderat ytelse.

Bilmerket og modellen har også stor betydning. Forsikringsselskapene utarbeider statistikk og analyser på hvilke bilmodeller og merker som har stor eller liten risiko for å bli innblandet i ulykker. Raske GT biler kræsjer oftere enn modeller som velges av mer rolige billister.

2. Bli totalkunde

Forsikringsselskap premierer deg om du blir totalkunde det vil si samler alle forsikringene i ett selskap. Vanlig rabatt for en totalkunde ligger på mellom 10 og 20%.

3. Bli en mønsterbilist

Selskapene vurderer risikoen med hver kunde ut ifra flere kriterier. Scorer du høyt i slike vurdering får du (eller du må forhandle) en lavere forsikringspremie.

Bilreparasjoner er utrolig kostbart og riktig bilforsikring er en forutsetning for å unngå ubehagelige regninger.

Typiske kriterier er din alder, hvor lenge du har hatt førerkort (nybakte bilister må gjerne betale ekstra høy premie), hvor mange år du har kjørt skadefritt (dette gir umiddelbart bonus). Det er vanlig at man arbeider seg oppover trinnvis mot maksimal bonus. Tanken bak er at bilister har ulik risikoprofil og skal betale forsikring deretter.

4. Velg høy egenandel

Er du veldig trygg på at du ikke kommer til å forårsake skader hvor du har skyld kan du velge en forsikring med en høyere egenandel. Her kan det være en del å spare. Er uhellet ute og du har skylden vil det koste deg litt ekstra. I motsatt fall vil du på sikt kunne spare mye.

5. Sikkerhetutstyr git mindre risiko for tyveri

Biltyveri er en stor kostnad for selskapene og utstyr som reduserer risikoen for dette blir premiert. Eksempel på slikt utstyr er bilalarm, startsperre og gps-tracking. Står bilen parkert på e trygg plass vil det også kunne føre til en premiereduksjon i det totale bildet.

Her er noen tips for å spare strøm.

SB

Du liker gjerne...

Beklager, ingen relevante artikler funnet.