Hvordan få billig bilforsikring?

Sist oppdatert: 5. november 2020


Hvordan få billig bilforsikring?

Her er noen tips til hvordan du kan redusere premien på bilforsikringen:

1. Velg rett bil

Hvilken bil du skal forsikre har stor betydning for forsikringspremien. Det første er prisen. Det koster mer å forsikre en kostbar bil enn en rimelig bil. På en eldre billig bil kan du velge bort kaskoforsikringen, da sparer du mye.

Motorstyrken er også avgjørende, store og sterke motorer med mange hestekrefter er dyrere enn små motorer med moderat ytelse.

Bilmerket og modellen har også stor betydning. Forsikringsselskapene utarbeider statistikk og analyser på hvilke bilmodeller og merker som har stor eller liten risiko for å bli innblandet i ulykker. Raske GT biler kræsjer oftere enn modeller som velges av mer rolige billister.

2. Bli totalkunde og få samlerabatt

Forsikringsselskap premierer deg om du blir totalkunde det vil si samler alle forsikringene i ett selskap. Dette kalles samlerabatt og kan avhengig av forsikringsselskap ligge på mellom 10 og 20%. Det er viktig at de store forsrikringene som boligforsikring, innboforsikring, bil forsikring og evt. livsforsikring samles hos ett selskap for å få samlerabatt.

3. Utnytt medlemskap i organisasjoner, fagforeninger og klubber

Er du medlem i en fagorganisasjon eller annen organisasjon, boligbyggelag eller større borettslag eller lignende får du rabatt både på bilforsikringen og andre forsikringer. Det kan dreie seg om en rabatt på opp mot 25-30%.

4. Bli en mønsterbilist

Selskapene vurderer risikoen med hver kunde ut ifra flere kriterier. Scorer du høyt i slike vurdering får du (eller du må forhandle) en lavere forsikringspremie.

Typiske kriterier er din alder, hvor lenge du har hatt førerkort (nybakte bilister må gjerne betale ekstra høy premie), hvor mange år du har kjørt skadefritt (dette gir umiddelbart bonus). Det er vanlig at man arbeider seg oppover trinnvis mot maksimal bonus. Tanken bak er at bilister har ulik risikoprofil og skal betale forsikring deretter.

5. Sett bilforsikringen på foreldrene

Har foreldrene som har opparbeidet høy bonus kan du spare ved å de som eiere av bilen og forsikre denne. Det er ikke sikkert du får like høy bonus siden dette blri bil nummer to som gjerne får litt lavere bonus, det avhenger fra selskap til selskap.

Problemet er at dette er en kortsiktig løsning siden du selv ikke starter jobben med å bygge opp egen bonus gjennom feilfri kjøring. Har du veldig dårlig råd, kanskje du studerer, kan det allikevel være en idè å bruke foreldrene en periode.

6. Velg høy egenandel

Er du veldig trygg på at du ikke kommer til å forårsake skader hvor du har skyld kan du velge en forsikring med en høyere egenandel. Her kan det være en del å spare. Er uhellet ute og du har skylden vil det koste deg litt ekstra. I motsatt fall vil du på sikt kunne spare mye.

Hva koster bilforsikring?

7. Kjøp forsikringen på nett

Gjør du hele jobben med å bestille forsikringen på forsikringselskapets nettside kan det gi rabatt. Dette er jo i ferd med å bli vanlig prosedyre, men fortsatt er det mulig å spare litt.

8. Sikkerhetsutstyr gir mindre risiko for tyveri

Biltyveri er en stor kostnad for selskapene og utstyr som reduserer risikoen for dette blir premiert. Eksempel på slikt utstyr er FG godkjent tyverialarm, startsperre og gps-tracking. Står bilen parkert på en trygg plass, helst garasje, vil det også kunne føre til en premiereduksjon i det totale bildet.

Her er noen tips for å spare strøm.

SB

Du liker gjerne...