Slik fungerer rabattkoder

Sist oppdatert: 7. november 2020


Slik fungerer rabattkoder

Du har sikkert sett informasjon om og tilbud på rabattkoder i media og på nettsteder. Dette har eksplodert de siste par årene , ikke minst som følge av veksten i netthandelen. Rabattkuponger er utbredt i utlandet med USA i en særstilling.

Du kan spare mye ved å bruke slike rabattkuponger. Utfordringen er å følge med og finne de riktige når du trenger de. Vi har sett nærmere på hvordan en rabattkupong fungerer.

Hva er en rabattkode?

Veldig enkelt forklart er en rabattkode et tall/bokstav-kombinasjon du oppgir når du handler noe. Den kan også bestå av ord eller inneholde informasjon for eksempel om hvor mange prosent eller hvilken sum rabatten er på. Den som lager rabattkodene har ganske stor frihet i valg av kode. Når du registrerer rabattkoden vil du automatisk få tilgang til en eller annen rabatt. Rabatt kan være så mangt, men de vanligste er et avslag i prosent eller en fast sum eller fordeler som for eksempel gratis transport eller at du får ekstraprodukter gratis.

Rabattkoden kan ha begrensninger

Sjekk alltid hvilke produkter koden gjelder. Salgsvarer og kampanjevarer kan være holdt utenfor, eller rabatten gjelder for bestemte produkt. Det kan også være beløpsgrenser som bestemmer kodens gyldighet, for eksempel at du må handle for et minimumsbeløp.

Du må derfor lese  den informasjon som følger med nøye. Dette finner du som regel på butikkens nettside, eller hos nettstedet som formidler koden.

Hvordan anvender du en rabattkode?

Du må først finne en kode som er aktuell. Denne kan du finne på flere steder.

Du kan spare mye ved å bruke rabattkoder.

Du må gjerne jakte litt på disse. Noen nettbutikker har kodene liggende på nettsiden. Enkelte media har egne tjenester for formidling av rabattkoder, for eksempel nyhetsbrev og andre varslinger.

Det finnes også egne nettsteder som formidler koder. Når du har valgt et eller flere produkter på en nettbutikk og går i handlekurven og kassen for å betale skriver du enkelt inn rabattkoden (dette er lett synlig på nettbutikkene) og beløpet du skal betale justeres i henhold til rabatten. Veldig enkelt og greit. Men husk på skrive koden 100% nøyaktig. Du kan også finne rabattkuponger som kan brukes i vanlige butikker. Her fungerer det på samme måte, du oppgir koden når du betaler og beløpet du skal betale justeres deretter.

Hvor lenge varer rabattkoder?

De fleste rabattkoder har en utløpsdato. Etter denne er ikke koden gyldig. Har koden ingen utløpsdato må du sjekk om tilbudet fortsatt er gyldig.

Pass på frakt og toll fra utlandet

Handler du i en utenlandsk nettbutikk må du betale toll og avgifter om det totale beløpet (vare pluss frakt) overstiger 350 norske kroner. Kjøper du en vare til 360 kroner inkludert frakt vil du dermed få bortimot tilsvarende sum i moms og tollbehandling. Da er det kanskje ikke så rimelig lenger. I norske nettbutikker slipper du dette. Pakken kommer i posten på vanlig måte. Du må også sjekke fraktkostnaden, den kan fort utgjøre mye.

Slik tjener du penger på blogging.

Kan du stole på rabattkoder?

Stort sett ja. Som ellers med kjøp og salg gjelder det å holde seg til de kjente og seriøse. Dette er spesielt viktig med internetthandel. Stort sett går det greit, nettbutikkene gir deg den informasjon du trenger når du bruker koden og du har full kontroll. Men dette gjelder ikke alle. Du kan risikere å måtte gjennomføre handelen (eller legge inn betalingskort) før du forstår om koden er gyldig. Det er irriterende og useriøst.

Det lønner seg å bruke litt tid på å lete etter rabattkoder, det kan du spare mye på.

Det er faktisk mulig å tjene penger på spørreundersøkelser.

Sture Bjørseth

Du liker gjerne...

Beklager, ingen relevante artikler funnet.