Hvordan kjøpe og selge aksjer?

Sist oppdatert: 14. oktober 2020


Hvordan kjøpe og selge aksjer?

Handel med aksjer er enkelt og trygt om du holder deg til seriøse aktører. Har du planer om å starte med aksjer finner du mye informasjon både hos din egen bank og hos ulike aktører som nettmeglerne.

Skal du kjøpe aksjer eller aksjefond har du to alternativ, i egen nettbank eller hos nettmeglere. (Kjøp og salg av aksjer foregår på samme måte).

 

Aksjehandel i egen nettbank

Du kan kjøpe gjennom din egen bankforbindelse, flere av de største bankene (Nordea, Danske bank, DNB, SBanken, Handelsbanken, Sparebank1 m. flere) har enkle og oversiktlige tjenester for kjøp og salg av aksjer med aksjekurser og alt du trenger å vite.

Kjøp og salg gjør du i din egen nettbank, enkel, greit og trygt. Bakdelen er ofte høyere kurtasje (gebyrer) og tilbyr mindre avanserte løsninger enn nettmeglerne.

Hvordan kan du tjene penger på aksjer?

 

Kjøpe og selge gjennom nettmegler

Det andre alternativet er å bruke en nettmegler. Nettmeglere er spesialiserte i løsninger for kjøp og salg av både aksjer, obligasjoner og råvarer m.m. Det som skiller nettmeglere fra de tradisjonelle bankene er mer komplette og større handelstjenester med mer informasjon og oppfølging. Nettmeglerne har 100% fokus på at du skal kjøpe og selge og tjene penger på aksjer og verdipapirer, og det marker man.

Nettmeglere i Norge

Nordnet – Norsk
Nordnet var en av de første nettmeglerne i Norge og brukes av mange. De tilbyr et stort utvalg tjenester og har et veldig profesjonelt opplegg som er enkelt for alle å både forstå og å bruke.

Shareville – Norsk
Shareville er en tjeneste som er koblet opp mot Nordnet, det betyr at du må være Nordnetkonto for å være kunne bruke Shareville. Shareville er et stort nettverk av influencers inne aksjer og verdipapirhandel. Du kan følge andre investorer, se hva de investerer i og dermed lære mye, hente inspirasjon og forhåpentligvis også bli bedre til å tjene penger på aksjer.

Pareto Securities – Norsk
Pareto Securities er en kjent større norsk meglerhus som tilbyr tjenester innen verdipapirhandel. Pareto har en komplett handelsløsning for handel med aksjer og verdipapirer på nett med flere plattformer å velge mellom, alt etter hvor avansert du ønsker det. Flere kurtasjeklasser alt ettersom hvor ofte du handler. De har også egen kurtasjeklasser for studenter.

E-Toro – Internasjonal -Aktør med kontorer i Kypros, Israel, Storbritannia, USA og Australia
Verdens ledende sosiale tradingnettverk, med mange millioner av brukere over hele verden. Komplette handelstjenester, masse informasjon og innovative verktøy for handel og investering.
Er kjent som en av de ledende innen fintech (avansert finanstkenologi som kryptovaluta/bitcoin).

Norne Securities – Svensk
Norne Securities er en svensk nettmegler som tilbyr komplette handeltjenester inne aksjer, verdipapirer og fintech.

Hvorfor bør du handle aksjer på nett?

  • Sanntidskurser på aksjer og verdipapirer
  • Imponerende tilgang til informasjon, kurser, historikk og ulike analyseverktøy
  • Salg og kjøp på sekunder
  • Full oversikt over egen portefølje, totalverdi og utvikling
  • Lave gebyrer (kurtasje)
  • Kjøp og salg på alle enheter, pc, laptop, mac, nettbrett og mobil
  • Tilgang til analyser og rapporter som hjelper deg å tjene penger på aksjer

Usikker på hva en aksje egentlig er?

SB

Du liker gjerne...