Hva koster dekkhotell?
Prisen på dekkhotell varierer veldig både mellom de ulike dekkhotell og fra by til by (f.eks billigere i Trondheim enn i Bergen og Oslo). Ålesund er billigst
Prisen er som regel oppgitt pr sesong (du må altså gange med 2 for å få årskostnaden). I prislistene skilles det hos enkelte på type bil, personbil, SUV, varebil og bobil (4 og 6 hjul har ulik pris).
Enkelte dekkhotell oppgir prisintervall basert på hvilken dekkdimensjon dekket har (-215 / 225-270 / 280+).
Vi har sett på prisene hos et stort antall dekkhotell og kommet frem til denne listen med pris-intervall:
(Husk at mange har introduksjonstilbud på første sesong)
Priser pr sesong (6 mnd)
Personbil: 800 – 1.500 kr
SUV: 900 – 1.700 kr
Varebil: 900 – 1.700 kr
Bobil 4 hjul: 900 – 1.800 kr
Bobil 6 hjul: 900. – 1.900 kr
Hvorfor bør du bruke dekkhotell?
1. Du slipper å ta dekkene av og på
Det er slutt på den tiden da bilene hadde 13 og 14 toms dekk med en dekkbredde som sjelden oversteg 175. På moderne biler i dag er dekkene bredere, større og betydelig tyngre. Det gjør det også tungt og krevende å skifte hjul. Ett vanlig dekk i dag med bredde 225-235 og 18-19 tommers felg er skikkelig tungt å ta av og ikke minst sette på bilen. Dette er en av de viktigste grunnene til at folk velger dekkhotell. Da kjører du bare bilen inn og ut av dekkverkstedet, veldig enkelt.
2. Du slipper å lagre dekkene
Å lagre dekk/hjul er plasskrevende. Bor du i et stort hus med garasje finner man plass til å lagre dekkene, men i dag bor stadig fler i blokk hvor lagringsmulighetene er mindre. Har du en bod i en kjeller blir det fort mye arbeid å bære hjulene opp og ned. Mest sannsynlig har du heller ikke parkeringsmulighet rett utenfor døren og må bære dekkene frem til inngangsdøren.
Med dekkhotell slipper du å bruke plass på dekklagring, dette er viktig for stadig flere.
3. Rengjøring av dekk og felg
Før dekkene lagres blir de grundig vasket og rengjort. Det er viktig for både felg og dekk at urenheter blir fjernet før lagring. Aluminiumsfelger kan fort få stygge merker og skitt blir liggende lenge på. Dekkene holder seg bedre om de lagres rengjort.
Det er veldig praktisk å slippe å gjøre dette selv.
4. Kontroll og reparasjon
Etter at dekkene er rengjort blir de kontrollert. Skader som har betydning for sikkerheten blir avdekket og om mulig reparert. Det sjekkes lufttrykk, ventiler og mønsterdybde. Da vet du hva du har å forholde deg til og kan sitte på gjerdet å vente på et godt tilbud om dekkene må byttes.
5. Sikker montering
Hjulboltene skal festes med riktig moment, det kan også være forskjell på boltenes størrelse på vinter- og sommerhjulene. Dette blir kontrollert av dekkhotellet.
Du kan også stikke innom dekkhotellet noen kilometer etter dekkskiftet for å få etterstrammet hjulboltene (spesielt aktuelt for aluminiumsfelger).
6. Nullstilling av punkteringsvarsling
De fleste biler har en punkteringsvarsling som aktiveres når dekktrykket endres under kjøring. Denne må ofte nullstilles etter et dekkskift. Dette er som regel enkelt når du har funnet ut av det, men mange er glade for å slippe å tenke på dette.
På noen biler heter dette TPMS sensor. TPMS dekktrykksensor er et elektronisk integrert overvåkningssystem for måling av dekktrykket. Dekk trykket overvåkes kontinuerlig og du blir varslet om avvik.
7. Riktig lagring
Dekk skal lagres i riktig temperatur, i riktig lys og plasseres/lagres riktig.
8. Punkteringsforsikring
Noen dekkhotell tilbyr punkteringsforsikring. Skulle du punktere kan du ta en tur innom dekkhotellet og kostnadsfritt få reparert dekket.
9. Hentetjeneste
Vi har sett noen dekkhotell reklamere med henting av dekk første gang du bruker dekkhotellet. Dette er en smart måte å vinne nye kunder på og veldig praktisk for deg som ny kunde. Det er en del begrensinger i forhold til avstander og tidspunkt og sesong.
Hva koster det å skifte clutch og registerreim?
Hvordan fungerer dekkhotell i praksis?
Bestill time: Hos de aller fleste må du bestille time for bytte. Dekkbytte foregår stort sett i korte perioder på senhøst og tidligvår, da blir det stor pågang og lange køer. Med timebooking unngår du dette.
Kaffe mens du venter: Dekkskiftet går raskt og de fleste byr på en kopp kaffe og til aviser og bilblader mens du venter. Du får også tilgang til Wi-Fi om du skulle ha behov.
Varsling av dekkskift: Når det nærmer seg tid for skifte av dekk får du automatisk beskjed om dette på SMS. Du bestiller deretter time på dekkhotellets nettside.
Hjulene er forsikret: Alle seriøse dekkhotell har forsikringene i orden og dekkene dine er forsikret om det skulle oppstå brann, tyveri eller lignende.
Oversikt online: Du for (hos de fleste) en egen «Min side» på internett hvor du logger deg på og har full oversikt over all info som er lagret om dekkene. Her kan du også enkelt kommunisere og holde kontakten med dekkhotellet.
Tid for EU kontroll? Hva er prisen?
SB